Beach volleybal

Beachvolleybal wordt gespeeld op een ondergrond van zand, vaak op het strand. 

Het belangrijkste verschil met zaalvolleybal is dat een team minder spelers kent: in internationale wedstrijden twee, maar op lager niveau kan dit ook drie of vier zijn. De spelregels van beach volleybal zijn hier te downloaden.

Voetvolley

Voetvolley is een eenvoudig spel om te beoefenen. Met minimaal 4 spelers, voldoende zand, lijnen, een net en een officiële Voetvolley bal kun je al spelen. De officiële afmetingen van het veld bedragen 8 meter breed en 16 meter lang. Het net hangt in het midden en is 2.20 meter hoog. Hier kun je de officiële spelregels downloaden.

Beach tennis

Beachtennis wordt gespeeld op een beachveld van 16 bij 8 meter met een beachtennisracket. Het net wordt op een hoogte van 1.70 m. gespannen. De bal, een stage 2 bal (oranje), mag niet stuiten en de puntentelling is zoals bij tennis met als enige uitzondering dat bij de stand 40-40 het volgende punt beslissend is. Wat de opslag betreft, hoeft de bal niet kruislings gespeeld te worden, mag er geserveerd worden vanaf de hele breedte van de baseline en gaat het spel gewoon door als het net wordt geraakt en toch aan de overzijde terecht komt. De KNLTB beachtennisregels zijn hier te downloaden

 

Kijk hier om een film van de ITF beachtennis regels te bekijken.